Our Private World With Art

Proje Sorumlusu: Arzu SATIR

Projemizin amacı, farklı kültürlerden özel eğitim öğrencileri ve normal gelişim gösteren öğrencilerle birlikte çalışmaktır. Öğrenciler kültürler arası etkileşime girecek ve özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için farkındalık yaratılacaktır. Projemiz, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler ile normal gelişim gösteren öğrencilere etkinliklere katılma fırsatı vererek bütünleştirmeyi amaçlayan bir ortam oluşturmaktadır. Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin toplumda birer birey olduklarına, bir şeyler başarabileceklerine ve yaşamda "var olduklarına" dikkat çekilecektir. Projemizde öğretmenler ve öğrenciler web 2.0 araçlarını aktif olarak kullanacaklardır.

Proje sonunda katılımcı öğretmen ve öğrencilerin dijital teknolojileri kullanma becerilerinin artması beklenmektedir. Projemiz ve öğretmen ve öğrencilerin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sayesinde diğer projelerde de adımlar atılacaktır.

HEDEFLER:

1. Özel eğitim alan öğrencilerin farklı okullardaki öğrencilerle çalışmalarını sağlamak.

2. Normal gelişim gösteren öğrencilerin özel eğitim öğrencileriyle çalışmaya istekli olmaları.

3. Özel eğitim öğrencilerinin iletişim becerilerinin geliştirilmesi.

4. Yetenekli öğrencileri müzikte desteklemek

5. Resim alanında yetenekli öğrencileri desteklemek

6. Öğrencilerin ressamları ve eserlerini tanımalarını sağlamak

7. Toplumsal farkındalık yaratmak.

8. Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerle normal gelişim gösteren öğrencilerin bir arada olmasını sağlamak.

9. Farklı şehirler ve ülkeler arasında kültürel etkileşimi gerçekleştirmek.

10. Öğretmen ve öğrencilerin dijital teknolojileri kullanma becerilerini artırmak

11. Farklı şehir ve ülkelerden öğretmen ve öğrencilerle işbirliği yapmak, yeni projeler planlamak

05-04-2022

Yayın: 05.04.2022 - Güncelleme: 16.03.2024 12:16 - Görüntülenme: 155